Як швидко прибрати складки на спині

Складки на спині зазвичай турбують менше, ніж в’ялий живіт чи повні ноги. Однак це питання починає хвилювати багатьох після чергового шопінгу. Примірювальні кабінки нерідко розплющують очі на всі недосконалості фігури як спереду, так і ззаду. Складки на спині вилазять з-під бюстгальтера, збираються валиками, не даючи одягати облягаючий або відкритий одяг.

Впоратися з цією недугою допоможе тільки спорт. Найчастіше шкіра на спині провисає, так як м’язи не мають тонусу. Багато людей мають великі проблеми з поставою. Сутулість, сколіоз та інші проблеми з хребтом переносять навантаження зі спини інші частини тіла. Таким чином, м’язи спини, не маючи роботи, поступово стають млявими і втрачають пружність.

Існує маса спеціальних вправ для м’язів спини. У йозі, наприклад, є кілька асан, які сприяють розвитку гнучкості спини. Відомі всім ще зі шкільних часів “місток” та “свічка” також дозволяють тримати м’язи спини в тонусі.

Виконати “міст” або будь-яку асану непідготовленій людині буде досить складно. Тому спершу спробуйте потренувати спину за допомогою нескладних, але дієвих вправ.

Першу вправу потрібно робити, стоячи рачки. Обов’язково випряміть спину, обіпріться на коліна та передпліччя. Тепер одночасно підніміть вгору ліву руку та праву ногу. Утримуйте їх у такому положенні протягом 5-7 секунд. Для більшої ефективності повторіть вправу 10 разів. Потім виконайте ту ж саму вправу ще 10 разів, змінивши руку та ногу.

Для виконання другої вправи необхідно лягти на живіт. Потім затримайте дихання та підніміть одночасно вгору руки та ноги. Спробуйте зробити так, щоб вони були на відстані щонайменше 15 см від підлоги. Порахуйте до 10, видихніть та поверніться у вихідне положення. Повторіть вправу щонайменше 10 разів.

На думку фахівців, отримати реальний результат можна вже за 3 тижні, після виконання цих вправ. Крім цього, можна записатися на масаж. Він разом із фізичними навантаженнями відмінно, а головне швидко приведе м’язи в тонус.

Автор: admin