Пілінг у домашніх умовах

Пілінг – одна з найпопулярніших косметологічних процедур, які пропонуються в салонах з метою глибокого очищення шкіри. Однак не завжди є можливість виділити кілька годин на подорож до косметолога. Зневірятися не варто. Пілінг можна зробити самостійно в домашніх умовах.

Рецепт

Існує безліч різних рецептів для домашнього пілінгу. Розглянемо найпопулярніші з них:

  1. З перекисом водню. Такого засобу вдаються зірки вітчизняного шоу-бізнесу. Для пілінгу знадобиться 4 ст. перекису та 1 ч.л. без гірки морської солі. Ці два компоненти змішують, поки сіль повністю не розчиниться. Для чутливої ​​шкіри знадобиться розбавити суміш водою в пропорціях 1:3. Після чого спонж змочують в розчині, що вийшов і ретельно протирають їм обличчя. Коли процедуру закінчено, обличчя споліскують чистою водою та зволожують.
  2. З кавою. Для такого засобу можна взяти відходи з кавоварки або подрібнити зерна кави в кавомолці. Потім до кави додають столову ложку соку лимона та стільки ж традиційного гелю для вмивання. Всі компоненти перемішують і наносять на обличчя м’якими рухами, що втирають. Після чого вмиваються.
  3. З гранатом. Для приготування засобу зерна стиглого плоду слід ретельно потовкти так, щоб у результаті було 3 столові ложки зерен. Потім до них додають ложку меду і м’якоть лимона. Суміш відправляють у блендер, де ретельно перемішують. Масу наносять на обличчя. Засіб не тільки володіє властивостями, що відлущують, а й освітлює шкіру, і робить пігментні плями і ластовиння менш помітними.
  4. З рисовим борошном. Для цього сухий рис подрібнюють у кавомолці. Столову ложку борошна змішують. з кефіром до отримання однорідної маси та наносять на обличчя.

Під час процедури необхідно уникати попадання кошти на слизову оболонку. Також краще уникати зони навколо очей, де шкіра дуже тонка і існує можливість отримати опік.

Перед тим як зробити пілінг, слід перевірити склад на шкірі зап’ястя, щоб уникнути алергічних реакцій.

При виникненні будь-яких неприємних відчуттів процедуру необхідно відразу припинити.

Автор: admin