Чищення обличчя в домашніх умовах

Чистка обличчя – одна з найнеобхідніших процедур. Багато хто обмежується вмиванням вранці та ввечері. Однак, цього мало. Це не очищає пори від бруду та шкірного сала. Вони забиваються, внаслідок чого виникають чорні крапки та висипання. Допомогти в цьому випадку може глибоке чищення.

У салонах фахівці можуть запропонувати кілька видів подібних процедур. Але не всі мають фінансові кошти і вільний час, щоб відвідати косметолога. Що ж робити? Відповідь лежить на поверхні – зробити чищення самостійно. Для цього не знадобляться ні спеціальні вміння, ні дорога апаратура.

Правила чищення

Щоб максимально ефективно очистити шкіру, необхідно дотримуватись простих правил:

  1. Насамперед на обличчя наносять засоби для чищення, які можна придбати в будь-якій аптеці або магазині косметики. Для жирної шкіри використовують спеціальний гель, для сухої – молочко. Потім застосовують скраб. Це може бути професійний засіб або самостійно приготовлений в домашніх умовах. Для цього підходять залишки після заварювання меленої кави. Скраб наносять на обличчя м’якими рухами, щоб не пошкодити шкіру.
  2. Далі, переходять до нанесення маски, що очищає, яку також можна приготувати самостійно.
  3. Коли всі попередні етапи пройдені, шкіру обробляють за допомогою тоніка.

Щоб здійснити глибоке чищення, необхідно попередньо добре розпарити обличчя, щоб пори розкрилися. Для цього можна вдатися до старого перевіреного способу, для якого знадобляться лікувальні трави, вода, каструля та рушник.

 В ємність наливають воду, в яку додають траву. Каструлю ставлять на вогонь та доводять до кипіння. Коли вода закипіла, ємність ставлять на пласку поверхню. Голову накривають рушником так, щоб обличчя було над каструлею. У такому положенні необхідно перебувати щонайменше 15 хвилин. Цього достатньо, щоб пори розкрилися.

Автор: admin