Вівсяна маска для обличчя в домашніх умовах

Вівсяні пластівці корисні не тільки для шлунково-кишкового тракту та збереження фігури, а й підходять для догляду за шкірою обличчя та тіла. Причина в тому, що вівсянка містить у своєму складі безліч корисних речовин: вітамінів Е та В, залізо, Омега-6, йод, кальцій, фосфор, цинк, ніацин та багато іншого. 

Все це в комплексі уберігає шкіру від зневоднення, підвищує її захисні властивості, знижує шкідливий вплив УФ-променів та навколишнього середовища в цілому. Вітамін Е живить і підтягує шкіру, завдяки чому вона виглядає свіжішою та зволоженою. При регулярному використанні дрібні зморшки стають менш помітними.

Рецепт

Як же приготувати такий чудо-засіб на основі вівсяних пластівців? Існує кілька ефективних рецептів:

  1. Кілька столових ложок пластівців Геркулес перемелюють до порошку, після чого заливають теплою водою. Перемішують. В результаті має вийти однорідна маса, консистенція якої схожа на густу сметану. Дають настоятися 5 хвилин. Потім наносять на особу і залишають на 15-20 хвилин. Після закінчення часу масу змивають теплою проточною водою.
  2. Якщо воду замінити на кефір, засіб матиме одночасно живильний, тонізуючий і очищаючий ефект.
  3. Маска з пластівців і харчової соди позбавляє шкіру від вугрової висипки та запальних процесів. Для її приготування знадобляться перемелені пластівці, вода та чайна ложка соди. Всі компоненти перемішують до однорідної маси і наносять на обличчя. Коли суміш висохне, її змивають. Такий засіб звужує пори, позбавляє від запалень і надає шкірі здорового вигляду.
  4. У пластівці можна додати кілька таблеток аспірину та 7-10 крапель вітаміну С та А з ампул. Все це ретельно перемішують і наносять на обличчя на 15 хвилин після чого видаляють за допомогою вологих спонжів. Такий засіб усуває запалення, а також бореться з ознаками старіння.
  5. Якщо в геркулесові пластівці додати лимон та ефірну олію чайного дерева, можна отримати відмінний відбілюючий і заспокійливий засіб. Для цього 3 столові ложки перемелених пластівців розбавляють теплою водою, після чого додають кілька крапель ефірної олії та столову ложку соку лимона. Перемішують та наносять на шкіру на 15 хвилин. При виникненні будь-яких неприємних відчуттів маску відразу змивають. Ефірні олії бажано попередньо перевіряти на шкірі зап’ястя, щоб уникнути алергічних реакцій.

Маску з вівсяними пластівцями наносять на попередньо очищену, бажано добре розпарену шкіру. При цьому суміш не накладають на область навколо очей, де шкіра дуже тонка та чутлива.

Автор: admin