Кухонний помічник — 11 міфів про мікрохвильову піч

Мікрохвильова піч стала невід’ємною частиною технічного обладнання сучасних кухонь. Навколо приладу точиться багато розмов, та виникає багато міфів й вони відрізняються завидною живучістю. Тому досі є люди, що мають сумніви з приводу того, варто купити мікрохвильовку чи ні.
На підставі проведених досліджень було з’ясовано, що вживання їжі з мікрохвильовки цілком безпечне. Цілий ряд міфів про СВЧ — піч треба забути.

  1. Не відповідає дійсності міф про те, що приготовані у мікрохвильовці продукти не мають корисних властивостей. Навпаки, в них зберігається більша кількість вітамінів, ніж при користуванні звичайною плітою, адже час приготування їжі значно коротший.
  2. Не знайшли підтвердження розмови про те, що продукти з мікрохвильовки викликають рак. У рибі, що смажилась на грилі або сковороді, канцерогенів більше, ніж при користуванні мікрохвильовкою.
  3. Міфом є твердження по радіоактивність СВЧ — печей. Мікрохвилі, що випромінюють печі, призводять до тертя молекул води, що й забезпечує процес нагрівання.
  4. Не доведено шкідливість нагрівання у пластику. Спеціально розроблений пластик витримує високі температури, й не шкодить здоров’ю. Такий посуд має спеціальну позначку.
  5. Не слід чекати, що обробкою у мікрохвильовці будуть знищені всі шкідливі бактерії. При нагріванні у СВЧ печі відбувається нерівномірний розподіл температури, що збільшує ймовірность зараження. Зіпсовані продукти не стануть безпечними після обробробки в печі.
  6. Помилковою є думка про те, що СВЧ – піч годиться лише для розігріву готових страв. Насправді у печі можна готувати різноманітні страви, для чого існує безліч рецептів.
  7. Абсурдним є страх перед алергією при користуванні мікрохвильовкою. Алергію викликають продукти, а не спосіб їх приготування.
  8. Не менш абсурдними являються думки про те, що після мікрохвильовки їжа стає радіоактивною. Радіохвилям печі просто не вистачить потужності для зміни атомно – молекулярної структури продуктів.
  9. Побутує думка, що від працюючої мікрохвильовки треба триматися на відстані мінімум 1,5м, але доведено, що прилад цілком безпечний для людини.
  10. Не слід очікувати вибуху при нагріванні їжі у металевому посуді. Це може лише привести до пошкодження нагрівального елемента.
  11. Не правдивим є твердження, що нагрів йде зсередини. Мікрохвилі проходять ззовні до середини, як у звичайній духовці.

Мікрохвильовку варто придбати, оскільки вона цілком безпечна та є незамінним помічником на кухні.

Широкий асортимент мікрохвильовок Ви можете знайти в інтернет магазині ЖЖУК — https://zhuk.ua/mikrokhvyliovi-pechi/

Автор: admin