Як заспокоїти дитину, якій 0 — 3 місяці?

Безтурботно сплячий немовля, є справжнім щастя для молодих батьків, але момент задоволення закінчується в той момент, коли він починає безперервно плакати протягом тривалого періоду. Жінці не варто впадати в паніку, і стверджувати, що вона погана мати, просто їй необхідно ознайомитися з інформацією, яка підкаже як правильно потрібно заколисувати малюка, навіть якщо він самий примхливий.

Використання «білого шуму» докладніше на сайті
/ navishcho- novonarodzhenym-bilyi-shum-i-de-ioho-vziaty / . Під таким роду шуму мається на увазі відтворення шиплячих звуків над вухом дитини. Як показує статистика, батьки, які застосовують даний метод, укладають немовляти спати менше ніж за п’ять хвилин.

Маленька дитина ніколи не плаче без причини, якщо він ситий і не відчуває біль, то скоріше за все його істерика викликана дискомфортними умовами. В такому випадку, малюкові потрібно створити хороші умови, і він перестане вередувати.

Протягом 20 років американський фахівець Харві Карпо, який вивчає причини дитячого плачу, пропонує молодим батькам скористатися наступними методами заспокоювання малюка:

сповити немовляти. Найчастіше основною причиною, чому дитина може плакати, і довго не засипати, є те, що він здатний будити себе своїми ручками. Щоб усунути цю прічіну- слід туго сповити немовляти. Сучасні педіатри стверджують, що дитина не потребує постійного сповивання. У дитячих магазинах можна купити спеціального типу пелюшки, якими з легкістю можуть користуватися і тата, щоб заспокоїти свого малюка.

В ситуації, коли дитина страждає від колік, його можна покласти на бік, щоб він при цьому трохи спирався на живіт. При цьому, немовляти можна покласти на коліна мами чи тата, але обов’язково притримувати голівку, так як в такому віці вона ще дуже слабка.

Жести з шипінням. Дуже ефективним методом, щоб заспокоїти кричущого малюка, є ритмічне погойдування з характерним звуком — шипінням. Для цього необхідно покласти дитину на руки бічною стороною, і не сильно, але ритмічно похитувати. Цей спосіб підвладні і мамі, і татові.

Процес смоктання. Найефективнішим засобом, який добре заспокоює дитину, це соска. Вона застосовувалася ще нашими прабабусями, і добре допомагала, коли дитина поводиться капризно або ніяк не засинає. Крім соски молода мама, яка годує грудьми, може притиснути малюка до грудей.

Для того щоб заспокоїти примхливу дитину, досить застосувати два з перерахованих вище методів, але бувають ситуації, коли необхідно застосовувати з певною періодичністю всі способи.

Дані методи допоможуть не тільки заспокоїти малюка, але і відпочити новоспеченим батькам.

Джерело: Tobiporada.com.ua

Автор: admin