Взяти те, що потрібно і не брати те, що не потрібно: 7 лайфхаків, як зібратися у відпустку

Пошук квитків і житла, збори валіз — приємні, але все ж виснажливі клопоти. Ділимося порадами, як спростити собі життя і отримати максимум приємних вражень від поїздки.

Купуємо квитки: як можна заощадити

Лайфхак 1. Плануємо подорож заздалегідь

Краща ціна на квитки — за 2-3 місяці до відправлення рейсу. Якщо впевнені в планах, то купувати квитки можна ще раніше. Наприклад, уже в грудні забронювати місця на рейс у червні.

Якщо дозволяє графік і все одно куди вирушити у відпустку, можна обрати інший шлях — моніторити гарячі пропозиції. Для цього потрібно підписатися на розсилку повідомлень від авіакомпаній та сервісів пошуку авіаквитків.

Лайфхак 2. Йдемо проти течії — беремо відпустку восени і навесні

Міжсезоння — це не обов’язково погана погода і сірі міста. У ці часи року також можна засмагати і купатися, ходити на екскурсії, відвідувати фестивалі і ярмарки. Просто поруч буде менше туристів, що теж свого роду перевага. До того ж, ціни на квитки для відпочинку в ці місяці істотно дешевше.

Лайфхак 3. Пам’ятаємо про щасливі дати

На вартість квитка на авіарейс впливає все: день тижня, час вильоту, наявність пересадок і багато іншого. Найвигідніші варіанти — вильоти в середині тижня (вівторок, середа, четвер). Найдорожчі — у вихідні та свята.

Час рейсу також впливає на ціну — квиток на нічний рейс буде коштувати набагато дешевше. Але варто враховувати вартість таксі від аеропорту — в пізній час громадського транспорту може не виявитися.

Збираємо валізу: бальному платтю «ні», шортам «так»

Лайфхак 4. Уважно вивчаємо правила перевезення багажу

Якщо запланований переліт економ класом, то в ручну поклажу дозволено брати не більше 1 л рідини. Під рідиною розуміють не тільки воду або алкоголь, але і шампуні, бальзами, гелі, креми, тоніки і інші засоби особистої гігієни. При цьому кожен продукт повинен бути в окремій 100 мл баночці.

При перевірці багажу можуть попросити дістати косметичку і покласти зверху на чемодан або рюкзак. За вимогою аеропортів, косметичка повинна бути прозорою і повністю застебнутою (якщо з косметички стирчать неслухняні ємності з гелем, можуть попросити викинути або залишити в камері зберігання до прибуття).

Сильно спростили життя спеціальні набори для подорожей. Прозора і міцна упаковка не тільки відповідає вимогам авіакомпаній, а й захищає косметику від вологи, а сумку від погано закритих флаконів.

Лайфхак 5. Беремо тільки необхідне

Крім того, не варто брати занадто багато речей. Навіть якщо запланована тривала відпустка, відсутню річ завжди можна докупити. До того ж, подорож з ручною поклажею сильно заощадить час і нерви — не потрібно переживати про збереження багажу.

Бронюємо житло: що краще — готель або апартаменти

Лайфхак 6. Уважно читаємо відгуки

Завдяки агрегаторам та сервісам пошуку житла процес планування відпустки сильно спростився. Відомі і перевірені сервіси: Booking, Airbnb, Couchsurfing, Hotel Tonight. Вони допоможуть знайти хостел, гест-хаус, готель або квартиру на будь-який смак і гаманець.

Будь-який з варіантів житла має плюси і недоліки. Для бюджетної і невеликої подорожі цілком згодиться хостел і гест-хаус. Для тривалої відпустки краще бронювати номер у готелі або орендувати квартиру.

Вибираючи місце, не забуваємо уважно читати відгуки — в більшості вони написані звичайними туристами і їм можна довіряти.

Лайфхак 7. Додаткова підготовка

Бронюючи номер в хостелі або гест-хаусі без передоплати, перед приїздом краще уточнити, що вашу заявку отримали. Можна зателефонувати або написати на електронну пошту.

Автор: admin