Де здати спермограмму у Києві з розшифровкою результатів?

    У більшості випадків, якщо пара веде активне статеве життя без використання засобів контрацепції, а вагітність у жінки не настає, звертаються до лікаря. Як вказує практика, така тактика є помилковою. Лікарі наполягають, що першим слід обстежувати чоловіка. Основний аналіз, який показаний для визначення чоловічої фертильності — спермограма.

    Що таке спермограма?

    Спермограмма — це комплексне дослідження еякуляту, яка дозволяє визначити фертильність, виявити деякі відхилення і запальні процеси органів репродуктивної сфери.

    Такий вид аналізу проводиться у чоловіків при визначенні причин безпліддя, а також у донорів сперми, тих, хто планує криоконсервацию насінної рідини.

    Під час дослідження визначається:

    • кількість насінної рідини і концентрація активних сперматозоїдів у спермі;
    • наявність і типи лейкоцитів, незрілих клітин;
    • морфологічні характеристики сперматозоїдів (будова).

    Крім того, лікар-лаборант визначає фізичні властивості насінної рідини: обсяг, колір, консистенцію, запах і ін.

    Як відбувається здача аналізу?

    Єдино можливий спосіб отримання матеріалу для дослідження — мастурбація. Саме такий метод отримання сперми для дослідження визнаний ВООЗ, як найбільш прийнятний.

    В ідеалі проводити збір еякулята безпосередньо у лабораторії. Також допускається збирання насінної рідини у стерильний контейнер у домашніх умовах. При цьому матеріал для аналізу повинен бути доставлений у лабораторію протягом 1 години після збору.

    Якщо лікар призначив пройти спермограму, звертайтеся до лабораторії ІГР ЛАБ у Києві. Вартість аналізів у нашій лабораторії цілком доступна.

    Як підготуватися до дослідження?

    Для отримання максимально точних результатів діагностики, потрібна спеціальна підготовка до здачі аналізу, яка передбачає:

    • утримання від статевих актів протягом тижня до забору сперми на аналіз;
    • відмова від вживання алкогольних напоїв за 2-7 днів до дослідження;
    • відмова від відвідування сауни, будь-яких інших теплових процедур (забороняється приймати гарячу ванну, відвідувати баню);
    • напередодні аналізу рекомендується мінімізувати важкі фізичні навантаження і стреси.

    Якщо під час здачі аналізу пацієнт приймає будь-які лікарські препарати, слід попередити про це лікаря-лаборанта, так як багато медикаментів можуть впливати на якість сперми.

    Важливо зауважити, що разова здача спермограми у процесі діагностики чоловічого безпліддя вважається не інформативною, так як показники сперми можуть істотно різниться у різні періоди часу і змінюватися під дією тих чи інших факторів.

    Для уточнення результатів, рекомендується повторне проведення дослідження з інтервалом у 2-3 тижні.

    Крім результатів спермограми, оцінити фертильність допоможуть додаткові методи діагностики. Комплексне дослідження дозволить не втратити важливі деталі і правильно підібрати лікування.

    Переваги здачі спермограми у Києві у лабораторії ІГР ЛАБ

    • професійні лікарі-лаборанти з великим досвідом;
    • найсучасніше обладнання та витратні матеріали;
    • оперативне виконання аналізів;
    • повна конфіденційність;
    • доступні ціни на лабораторну діагностику, які відповідають європейським стандартам.

    Спермограма у Києві у лабораторії ІГР ЛАБ — це максимальна точність, оперативність отримання результатів дослідження, демократична ціна. Ще ніколи здати аналіз сперми на дослідження не було так просто. Зателефонуйте нам прямо зараз і консультанти клініки докладніше розкажуть про підготовку до діагностики та переваги здачі спермограми у ІГР ЛАБ.

Автор: admin