Як вибрати доїльну установку для домашнього використання

Поради для молочного господарства: як вибрати доїльну установку для домашнього використання

Використання спеціального обладнання робить сільське господарство продуктивнішим, підвищує прибуток фермера. При цьому воно допомагає ще й економити ресурси і час. Наприклад, з доїльним апаратом можна скоротити в 2-3 рази час, який витрачається на доїння. Також варто зауважити, що з його допомогою 1 людина може доїти одночасно 2 корів або 4 кіз.

Універсальний доїльний апарат

Ми поспілкувалися з менеджером інтернет-магазину Cropper, щоб з’ясувати основні критерії вибору доїльної установки. Скориставшись цими порадами, ви зможете купити кращу для вашого випадку модель апарату.

Повний перелік доїльних апаратів ви можете переглянути на сайті Кроппер за посиланням https://cropper.com.ua/ua/doilnye-apparaty/

Масляні агрегати індивідуального доїння

Більшість установок випускаються на основі масляних насосів. У свою чергу вони можуть мати циркуляційну або відкриту систему. У першому випадку відпрацьоване мастило з насоса потрапляє в ємність для збору, а далі під дыэю вакууму знову в основну камеру. У відкритій системі речовина використовується тільки один раз, тобто потрібно постійно стежити за рівнем мастила у системі.

Доїльний апарат масляного типу

До плюсів масляних доїльних установок відноситься їх продуктивність, час безперервної роботи. Крім того, вони працюють тихіше, ніж сухі пристрої.

У чому недоліки установок із сухим вакуумним насосом

У сухих доїлках змащування насоса не потрібне. При цьому з’являється кілька складнощів, що впливають на зручність використання. Наприклад, сухий агрегат індивідуального доїння гучний, а тому його слід ставити далі від тварин. Друга проблема – швидше стираються лопаті, встановлені в насосі.

Доїльний апарат сухого типу

Це пов’язано з підвищеним тертям, через що заміну пластин необхідно проводити частіше. Рекомендується разом з установкою відразу купити додатковий комплект графітових пластин відповідного розміру.

Відмінності доїльних установок за типом каркаса: стаціонарні та пересувні моделі

Більшість установок збирають на колісному каркасі. Такі моделі називаються мобільними (пересувними). Вони можуть відрізнятися конструкцією каркаса, типом коліс (пластикові цільні або пневматичні). Найзручніші апарати роблять на кронштейновому каркасі, де є місце для доїльного відра, підвісного обладнання.

Доїльна установка Велес-7

Стаціонарні установки коліс не мають, але відрізняються високими характеристиками. Приклад – установка АИД-3 від DaMilk.

В інтернет-магазині Cropper можна купити доїльні апарати і установки українського виробництва. В каталозі є обладнання компаній ДаМілк, Бурьонка, Велес, Імпульс, Доярочка. Всього більше 50 моделей, які підходять для ферм і побутових господарств. Доставка відбувається по всій Україні. В асортименті також є корморізки, сепаратори, інше обладнання для молочного тваринництва.

Автор: admin