Як зробити сад кращим? Достатньо купити кореневища маку

Не дивно, що рядки відомого вірша «поле маки заквітчали», знаходять відгук в душі багатьох людей. Ця рослина не тільки виглядає ніжно та витончено, вона сама по собі створює в саду неймовірно романтичну та спокійну атмосферу. Щоб посадити її на своїй території при будинку чи на дачі, можна купити кореневища маку на сайті https://yaskravaklumba.com.ua/ua/shop/category/mnogoletniki/mak.

Ці літні квіти мають велику кількість сортів. Кореневища маку можуть бути і білими, і червоними (класичними), і рожевими, і пурпурними тощо. Як говорить легенда, богиня кохання Венера після смерті гарного юнака Адоніса довго переживала та плакала. В тих місцях, де падали її сльози, виростали прекрасні квіти. В Греції існувало повір’я, що ці рослини були створені богами для Деметри, яка дуже сумувала за донькою. Вона вдихнула аромат і забула про всі незгоди.

Так чи інакше, але купити кореневища маку сьогодні вважається дуже популярним для облаштування власного саду. Вони гарно ростуть, мають розкішні яскраві квітки, проте кореневища маку вимагають складного та специфічного догляду. Ці рослини можна комбінувати з іншими, створюючи унікальні флористичні композиції.

Основні види та сорти маку

Виділяють декілька основних варіантів. Кореневища маку можуть бути наступних видів:

  1. Багаторічні. Такі рослини невибагливі. Кореневища можуть рости в різних грунтах. Вони прекрасно переносять відсутність поливу, але не люблять підвищену вологість. Після закінчення цвітіння розетка в’яне. Вони будуть радувати вас лише до кінця літа.
  2. Східні. Кореневища маку такого типу швидко приймаються та створюють кущ приблизно висотою до півтора метра. Це багаторічній сорт маку, який має червоні пишні квітки (в діаметрі до 25 сантиметрів), велике листя. Також можуть зустрічатися відтінки пурпурного та жовтогарячого відтіків. Найпоширенішими сортовими кореневищами маку східного є наступні: Picotty, Ruffied Patty, Pink Ruffles, Queen Alexandra тощо.
  3. Голостебельні. Оригінальний мак, який має ніжний відтінок рожевого, помаранчевого, жовтого, невисокі квітконоси, всього до сорока сантиметрів. Листя має темний колір, який нагадує морський. Цвітіння зазвичай триває від кінця весни і до самого вересня.
  4. Однорічні. Такі кореневища маку, як бачимо із назви, будуть висаджуватися весною та порадують квітками лише одне літо, після чого знадобиться знову купувати кореневища та розсаджувати їх на наступний сезон. Ці рослини полюбляють світло. Зовсім не вибагливі до особливостей грунту. Кореневища гарно показують себе групами по декілька маків одного чи різних кольорів. Висота варіюється від 20 і приблизно до 40 сантиметрів.
  5. Дикі. Це звичайна рослина, яку можна зустріти і полі. Але, щоб зробити її частиною власної клумби краще купити якісні кореневища маку дикого, які перетворяться на красиві квіти. Відтінки вони також можуть мати різні. Найчастіше зустрічаються яскраво-червоні, кремові, лососеві.

Як бачимо, сортових кореневищ маку в наш час достатньо, аби обрати найкращий варіант, який стане приносити позитивні емоції протягом всього літа.

На що звертати увагу при виборі та посадці кореневищ маку?

Щоб обрати якісні саджанці, саме такого виду та кольору, який потрібен для створення конкретної композиції, важливо приділяти увагу процесу підбору та посадці кореневищ маку. Ось декілька рекомендацій з цього приводу:

  1. Не можна висаджувати кореневища до того, як прогріється земля у саду. Потрібно, щоб її температура не була нижче 10 градусів. Відразу кореневища маку розміщують там, де вони будуть квітнути, бо пересадка може негативно на них позначитись.
  2. Обирайте місце для майбутніх кореневищ маку таке, щоб воно було гарно освітлене чи мало невеличку півтінь. Важливо, щоб грунт не мав перенасичення водою. Інакше мак може загинути.
  3. Через те, що рослина гарно переносить зимовий період (її багаторічні види), то купити кореневища маку можуть жителі будь-яких регіонів нашої країни.
  4. При купівлі звертайте увагу на висоту майбутнього маку, його колір, період цвітіння, особливості догляду. Від цього буде залежати, наскільки кореневищу буде комфортно та як рослина стане поєднуватися з іншими.

Як бачимо, є важливі моменти, які треба мати на увазі при купівлі на посадці кореневищ маку сортового.

Основні вимоги до вирощування та догляду з маком

Не варто нехтувати порадами стосовно догляду рослини. Щоб вона гарно цвіла весь період, потрібно періодично прополювати та розрихлювати землю навколо. Кореневища маку поливають помірно, на даючи воді застоюватися.

Після декількох років близько рослини можуть з’явитися нові розетки, які достатньо відсадити. Зазвичай куплені кореневища маків не схильні хворіти, але для профілактики можна обробляти їх спеціальними препаратами.

Отже, недарма саме сортові кореневища маків так привертають увагу. Вони виглядають чудово на будь-якій клумбі, створюючи ніжну композицію.

Автор: admin