Мікрохвильова піч стала невід’ємною частиною технічного обладнання сучасних кухонь. Навколо приладу точиться багато розмов, та виникає багато міфів й вони відрізняються завидною живучістю. Тому досі є люди, що мають сумніви з приводу того, варто купити мікрохвильовку чи ні.
На підставі проведених досліджень було з’ясовано, що вживання їжі з мікрохвильовки цілком безпечне. Цілий ряд міфів про СВЧ — піч треба забути.
- Не відповідає дійсності міф про те, що приготовані у мікрохвильовці продукти не мають корисних властивостей. Навпаки, в них зберігається більша кількість вітамінів, ніж при користуванні звичайною плітою, адже час приготування їжі значно коротший.
- Не знайшли підтвердження розмови про те, що продукти з мікрохвильовки викликають рак. У рибі, що смажилась на грилі або сковороді, канцерогенів більше, ніж при користуванні мікрохвильовкою.
- Міфом є твердження по радіоактивність СВЧ — печей. Мікрохвилі, що випромінюють печі, призводять до тертя молекул води, що й забезпечує процес нагрівання.
- Не доведено шкідливість нагрівання у пластику. Спеціально розроблений пластик витримує високі температури, й не шкодить здоров’ю. Такий посуд має спеціальну позначку.
- Не слід чекати, що обробкою у мікрохвильовці будуть знищені всі шкідливі бактерії. При нагріванні у СВЧ печі відбувається нерівномірний розподіл температури, що збільшує ймовірность зараження. Зіпсовані продукти не стануть безпечними після обробробки в печі.
- Помилковою є думка про те, що СВЧ – піч годиться лише для розігріву готових страв. Насправді у печі можна готувати різноманітні страви, для чого існує безліч рецептів.
- Абсурдним є страх перед алергією при користуванні мікрохвильовкою. Алергію викликають продукти, а не спосіб їх приготування.
- Не менш абсурдними являються думки про те, що після мікрохвильовки їжа стає радіоактивною. Радіохвилям печі просто не вистачить потужності для зміни атомно – молекулярної структури продуктів.
- Побутує думка, що від працюючої мікрохвильовки треба триматися на відстані мінімум 1,5м, але доведено, що прилад цілком безпечний для людини.
- Не слід очікувати вибуху при нагріванні їжі у металевому посуді. Це може лише привести до пошкодження нагрівального елемента.
- Не правдивим є твердження, що нагрів йде зсередини. Мікрохвилі проходять ззовні до середини, як у звичайній духовці.
Мікрохвильовку варто придбати, оскільки вона цілком безпечна та є незамінним помічником на кухні.
Широкий асортимент мікрохвильовок Ви можете знайти в інтернет магазині ЖЖУК — https://zhuk.ua/mikrokhvyliovi-pechi/